Vinkkejä käytännön kiertotalouteen

Kiertotalous on yksi aikamme nousevista trendeistä, joka tulee muuttamaan arkeamme ja tuo mukanaan monia uusia mahdollisuuksia. Kiertotaloudessa tuotteet ja niiden sisältämät materiaalit säilytetään mahdollisimman pitkään käytössä kierrättämisen, materiaalien uusiokäytön tai palveluiden avulla. Tässä muutamia vinkkejä käytännön kiertotalouteen.

1. Vuokraa, älä omista

Onko kotisi tai toimistosi täynnä tavaraa ja laitteita, jota tarvitset hyvin harvoin? Omistaminen ei välttämättä ole kannattavin vaihtoehto, vaan useimmat laitteet ja tavarat on mahdollista lainata tai vuokrata. Näin saat myös käyttöösi uusimmat ja nykyaikaiset tarvikkeet, kun niitä tarvitset.

2. Pohdi liikkumista uudelleen

Oletko koskaan laskenut, kuinka suuren osan ajasta autosi seisoo käyttämättömänä? Voit hämmästyä tuloksesta. Monella suomalaisella auto seisoo jopa 22 tuntia vuorokaudesta. Jos auto ei ole aivan välttämätön, mieti, voisitko luopua autosta ja käyttää vuokra- tai yhteiskäyttöautoa, kun autolle on tarvetta. Ainakin pääkaupunkiseudulla julkinen liikenne toimii hyvin ja sujuvasti. Autosta luopuminen tarkoittaa myös säästöä vakuutuksista ja monesta muusta sivukulusta, kuten auton pesemisestä. Näin saadaan myös enemmän irti liikenteessä olevista autoista.

3. Kierrättäminen on trendikästä

Keskeinen osa kiertotaloutta on jätteiden kierrätys. Yleisesti ottaen me suomalaiset olemme hyviä kierrättämään ja huolehtimaan siitä, että jätteet päätyvät kaatopaikalle. Kierrättää voi myös monella muulla tavalla. Tutustu esimerkiksi palveluihin, joiden avulla voit toimittaa vanhat tarpeettomaksi käyneet laitteet ja arvoesineet niille, ketkä niitä tarvitsevat.

4. Uusiokäyttö on keskeinen osa kiertotaloutta

Laitatko vielä kaikki roskat samaan muovipussiin ja sekajätteisiin? Muista, että lajittelemalla jätteet erikseen saadaan materiaalit kierrätykseen ja sitä kautta myös uusiokäyttöön. Sinun valintasi vaikuttaa syntyvän jätteen määrään ja myös siihen, miten hyvin eri materiaalit voidaan hyödyntää uusien tuotteiden valmistukseen. Lajittelua ja kierrätystä helpottaa kodin jäteastiat. Lajittele ainakin biojäte, paperi, kartonki, pahvi, metalli, lasi ja muovi. Toimita vaaralliset jätteet ja sähkö- ja elektroniikkaromu asianmukaiseen vastaanottopaikkaan tai tilaa noutopalvelu alan palveluyhtiöltä. Kannetaan yhdessä kortemme kekoon vihreämmän tulevaisuuden puolesta – pienikin askel vie eteenpäin ja yhdessä pystymme näkyvään muutokseen.

Haluatko lisätietoja?

Kysy lisää palveluistamme puhelimella tai sähköpostilla. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9.00 – 19.00. 

Tilaa uutiskirjeemme

Shopping Cart
Vieritä ylös